20. joulukuuta 2020

Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa on laaja, koko maan kattava vapaaehtoisten auttajien verkosto jonka toiminnassa on mukana kaikkiaan n. 20.000 henkilöä yli 50 eri yhdistyksen kautta. Vapepan toimintaa koordinoi Suomen Punainen Risti. Vapepalla ei ole henkilöjäseniä, vaan siihen kuuluu eri yhdistysten muodostamia hälytysryhmiä. Vapepan hälytysryhmät toimivat viranomaisten apuna erilaisissa tehtävissä joista tunnetuin on kadonneen etsintä. Rauman alueella toimii useiden eri yhdistysten hälytysryhmiä jotka yhdessä muodostavat Rauman seudun Vapepan.

Rauman seudun Vapepaan kuuluva Rauman Ladun hälytysryhmä keskittyy lähinnä maastoetsintään. Jokaiseen hälytystehtävään osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Hälytysryhmän jäsenet ovat vaitiolovelvollisia kaikesta hälytystehtävissä tietoonsa saamista asioista. 

Rauman Ladun hälytysryhmä on jäsenmäärältään Satakunnan alueen suurin ja iso myös valtakunnallisesti. Hälytysryhmäämme kuuluu tällä hetkellä 51 jäsentä. Pyrimme kokoontumaan muutaman kerran vuodessa joko oman hälytysryhmämme puitteissa tai Rauman seudun Vapepan järjestämien harjoitusten tai koulutusten merkeissä. Ryhmän jäsenet voivat myös osallistua muualla Satakunnan alueella järjestettäviin koulutuksiin ja harjoituksiin. 

Hälytysryhmämme toimintaan pääsee mukaan käymällä Vapepan peruskurssin (yhden illan kurssi). Kursseja pyritään järjestämään vuosittain. Koska toiminta kohdistuu pääasiassa maastoetsintään, on hälytysryhmän jäsenellä oltava kyky liikkua hankalassakin maastossa. Mitään muita erityisiä taitoja ei tarvitse osata eikä eksymistäkään kannata pelätä koska etsintätoiminta tapahtuu ryhmissä jota johtaa koulutuksen saanut tai muuten kokenut maastojohtaja. 

 Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoiseen toimintaan!

Anne Lahti, Rauman Ladun pelastuspalvelutoimikunnan vetäjä
puh. 050 379 0124
akh.lahti@gmail.com


Täältä löydät lisätietoa vapepan toiminnasta. 

Rauman Seudun Vapepa on nyt myös Facebookissa.